Foto: Warner Bros. Pictures

LET OP! Dit artikel bevat spoilers als je IT Chapter Two en IT Chapter One nog niet hebt gezien. Lezen van deze spoilers is dan ook op eigen risico.

IT Chapter Two release heeft een identiteitscrisis

We beginnen dit artikel met vijf dingen die beter hadden gekund. Het eerste is de identiteitscrisis die de film heeft. De film is gebaseerd op een boek van Stephen King, dus verwacht je naar een horrorfilm te kijken. De ingrediënten zijn ook aanwezig, want Pennywise The Clown heeft in het verleden zichzelf bewezen als een echte horrorclown. Denk bijvoorbeeld aan de oude versie uit 1990. Toch hinkelt deze film op twee gedachten die ervoor zorgen dat je twijfelt wat voor film IT Chapter Two eigenlijk is. Horror of komedie?

Te vaak heb je namelijk het gevoel naar een komedie te kijken waarbij een lach vooropstaat in plaats van een schreeuw. De ene na de andere grap wordt gemaakt en vaak zijn die grappen niet eens grappig. Denk aan grappen dat volwassenen roepen dat ze met de ander zijn moeder in bed hebben gelegen. Onvolwassen humor wordt ook afgewisseld met erg onvolwassen horror. Net nadat ze je proberen aan het lachen te maken, wordt je 'verrast' door een 'totaal niet voorspelbare' jumpscare. Een klassieker binnen slechte horrorfilms!