Het niet het best bewaarde geheim van 2017 is, maar Apple heeft tijdens het Apple Event 2017 een gloednieuwe iPhone uit de doeken gedaan. Dit naast de iPhone 8-modellen, die tijdens hetzelfde event onthuld zijn. de iPhone X, zoals de nieuwe smartphone heet, heeft een randloos scherm en zegt gedag tegen de iconische home-knop van de iPhone.

Zowel de voorkant als de achterkant van de nieuwe telefoon bestaan uit glas, met metaal om de randen heen. De telefoon komt in twee kleuren: Space Gray en Silver. Het nieuwe scherm is niet alleen randloos, maar heeft tevens de grootste pixeldichtheid dan welke iPhone ooit gemaakt. De resolutie is 2436x1125 en Apple noemt het een Super Retina-scherm.

iPhone X reveal toont alle nieuwe features

Het 5,8-inch scherm is tevens OLED, een primeur voor de iPhone-familie. Net als de iPhone 8 ondersteunt de iPhone X True Tone-technologie voor een constante natuurlijke kleurenweergave. Maar daar houdt het niet op. Doordat de home-knop is weggevallen, is er een nieuwe manier nodig om het scherm te ontgrendelen. Dit doet Apple met Face ID.

Deze nieuwe techniek, die in de kleine balk bovenaan de telefoon is weggestopt, scant jouw gezicht en opent zodoende het scherm. Door de speciale 'flood illuminator' die hierbij gebruikt wordt, werkt Face ID zelfs in het donker. Het ontgrendelen van de iPhone X moet dus nooit een probleem zijn. Apps die reeds werkten met Touch ID, alsmede Apple Pay, zullen ook werken met de nieuwe Faece ID-techniek.

iphone x release

iPhone X release is later dit jaar

Qua specificaties heeft de iPhone X een soortgelijke upgrade gekregen als de iPhone 8, met een A11x-chip die met zes kernen werkt. Bovendien is de smartphone draadloos oplaadbaar en moet de batterijduur, ondanks het grotere scherm, tot twee uur langer zijn dan bij de iPhone 7. De camera heeft, net als eerdere Plus-modellen, een dual-opstelling.

Beide sensoren op de iPhone X hebben daarbovenop optische beeldstabilisatie, voor stabiele foto's en video's. De iPhone X, met alle nieuwe features en verbeteringen, komt op 3 november uit. Er zullen twee modellen beschikbaar zijn, wetende een 64GB en 256GB variant. De adviesprijs ligt op 999 dollar, maar een Nederlandse prijs is op het moment van schrijven nog niet bekend.