XGN.nl ging langs bij Warner Bros. in Amsterdam voor een hands-on met Injustice 2 en een interview met de designer van de game, Derek Kirtzic. Wij hebben een goede indruk gekregen van deze nieuwe vechtgame van NetherRealm en we willen jullie graag laten weten welke features jullie kunnen verwachten in Injustice 2. Naast een aantal nieuwe features keert er ook een aantal bekende features uit Injustice Gods Among Us terug.

6. RPG Systeem

De belangrijkste nieuwe Injustice 2 feature is het RPG systeem waarmee je uitrusting en abilities voor je personages kan verzamelen. In het zogenaamde Gear System heeft elk personage vier verschillende stats: Strength, Defense, Health en Abilities. Daarnaast heeft elke superheld of -schurk nu vijf plaatsen waar items op kunnen worden geplaatst: het hoofd, torso, benen, armen en een accessoire dat voor elk personage verschillend is. Voor elke plek zijn er items in drie verschillende klassen die oplopend zijn in zeldzaamheid.

Je kunt Gear items verzamelen door Motherboxes te openen en door gevechten te winnen. Na elk gevecht worden er random items gedropt en Motherboxes kun je verdienen in de Multiverse modus of je kunt ze kopen met de in-game credits. Er zijn vijf verschillende klassen Motherboxes, waarvan de beste de meeste en de zeldzaamste items bevatten.

Door je personage met betere items uit te rusten worden zijn of haar stats verhoogd en word je dus steeds beter. Er zijn ook sets van vijf Gear items en als je er een compleet hebt krijgt je personage een augment. Hiermee kun je nieuwe speciale moves doen, een stat boost in een match krijgen of extra beloningen verdienen na een match. Catwoman heeft bijvoorbeeld een set die haar een gezondheidsboost geeft tijdens matches.

"Als je een bepaalde Gear set draagt en daarnaast tijdens het gevecht aan bepaalde vereisten voldoet, krijg je een augment voor tijdens het gevecht. Dit soort bonussen komen vooral voor in Multiverse events, niet voor tournooi gameplay." aldus Kirtzic.

Gear en Moves

Sommige zeldzame items kunnen er ook voor zorgen dat je een nieuwe speciale move uit kan voeren. De Gear items geven je personage ook een andere look, maar je kunt nog verder gaan hierin door de shaders aan te passen. Dit zijn verschillende kleurencombinaties die je voor elk personage apart aan kunt passen.

Een van de nieuwe Injustice 2 features is dat je ook abilities voor je favoriete personage kan verzamelen. Batman heeft bijvoorbeeld een aantal variaties van aanvallen met zijn Batarangs die je per match kunt aanpassen. Ook is er een XP systeem waardoor je je personages tot en met level 20 kunt verbeteren, waardoor de stats verhoogd worden.

Als je een Gear item hebt dat er mooi uitziet maar slecht stats heeft, kun je dat item 'Rerollen'. Dit houdt in dat je willekeurige nieuwe stats krijgt voor je item. Ook kun je een item transformeren, wat betekent dat je de stats van het ene item overdraagt naar een andere. Er zijn dus genoeg opties om ervoor te zorgen dat je altijd de mooiste en ook de beste Gear items hebt.