Als de ontwikkelaar al vrij vlot met het gegeven komt dat de Dark Souls-franchise een belangrijke inspiratiebron voor Immortal is, weet je dat het een pittige game gaat worden. Je personage heeft niet het eeuwige leven, vijanden zijn genadeloos en als je doodgaat verlies je je resources. Alhoewel dit verdacht veel overeenkomt met het eerder genoemde populaire meesterwerk, kent de productie van Toadman Interactive een eigen smoelwerk. Op deze en de volgende pagina’s lees je van alles over de Immortal Unchained reveal.

Hardcore gaming in de ruimte

Immortal is een actie role-playing game die met twee benen in het sciencefiction genre staat. Het spel is qua setting niet over één kam te scheren met het futuristische The Surge, maar focust zich in plaats van een industrieel design meer op buitenaardse bolwerken. Het is aan jou de taak om het universum van verscheidene vijandelijke facties te ontdoen.

Tijdens de gamescom presentatie werkt de ontwikkelaar zich door een verwilderd sneeuwgebied heen. Sluipend langs hoge kliffen komt de strijder steeds dichterbij een vijandelijke vestiging die in handen is van de zogenaamde Undead Legion. Deze locatie is samengesteld uit talloze grimmig ogende gebouwen, om uiteindelijk te eindigen op een groot plein waar een bossfight plaatsvindt.

Het doorlopen van een level als deze kost ongeveer twee uur van je tijd. Als je doodgaat hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen als je een beetje handig bent. Net als in Dark Souls en The Surge staan de verschillende gebieden in connectie met elkaar, waardoor je binnendoorwegen kunt openen om uren te besparen. In Immortal Unchained kom je veel verschillende werelden met allerlei missies tegen, die onderling in verband staan door transportmiddelen.