Foto: Nintendo

Even vooraf: er waren twee verschillende demo’s van de game beschikbaar. Eén daarvan werd omschreven als een makkelijke demo, de ander was een wat moeilijker level later in het spel. Omdat dit de eerste keer was dat we de gelegenheid hadden om Silksong te spelen hebben we de eerste demo gespeeld.

Silksong voelt na Hollow Knight vertrouwd

Al snel na het starten van onze Hollow Knight Silksong gameplay bleek dat het misschien niet nodig was geweest om de makkelijke demo te kiezen. Ons vermoeden dat Hornet in de besturing heel anders aan zou voelen dan The Knight bleek namelijk ongegrond. Hornet loopt en springt als The Knight en ook zij kan zonder hulpmiddelen niet vaak achter elkaar aanvallen.

Toch is er wel degelijk het één en ander nieuw in Silksong. Als je tegen de bovenrand van een platform aan springt trekt Hornet zichzelf eraan op. Als je in de lucht schuin naar beneden mikt en op de aanvalknop drukt volgt er een nieuwe diagonale duik-aanval. Je wonden moet je nog steeds handmatig helen, maar dat gaat met één druk op de knop en drie maskers tegelijk, in plaats van het langdurige focussen uit Hollow Knight.