Tijdens een multiplayerpotje Warzone of Arena in Halo 5 Guardians, merk je al snel dat je niet alleen kills scoort: je harkt ook Energy Points (EP) binnen. Deze EP verdien je door kills en assists te scoren, en ook wordt je EP in de loop van de tijd aangevuld, zelfs als je geen kills scoort.

Verder geldt dat hoe moeilijker de vijand te verslaan is, hoe meer EP je krijgt voor je kills en assists. Deze Energy Points geven je daarna in-game de mogelijkheid om betere wapens en voertuigen te verkrijgen, via het nieuwe Requisition (REQ) systeem. In deze Halo 5 Guardians Requisition special leggen we uit wat het REQ systeem precies is, en hoe dit systeem in zijn werk gaat.

halo 5 guardians requisition special

Wat is het REQ systeem?

Het REQ systeem beloont spelers van zowel de Warzone als de Arena multiplayer modi. Na afloop van elk multiplayer potje verdienen de spelers REQ punten, die je vervolgens kan uitgeven om REQ-pakketten (oftewel REQ packs) te kopen. Deze pakketten bevatten verschillende requisitions, zoals nieuwe wapens, voertuigen, aanpassingen voor armor, skins en meer.

Spelers verkrijgen ook REQ-pakketten wanneer hun Spartan Rank in de multiplayer omhoog gaat, of via het voltooien van Commendations. Laatst werd bekendgemaakt dat REQ-pakketten ook te koop zullen zijn door middel van echt geld, via microtransacties in het spel. En natuurlijk geldt dat, hoe meer je speelt, hoe hoger je REQ level is, waardoor je nog betere REQ-pakketten kan aanschaffen.

De verschillende wapens en voertuigen die je kan oproepen, zijn afhankelijk van je REQ level. Wil je in-game gebruik maken van deze requisitions, dan kan dit via een van de verschillende REQ stations die zich over de map verspreid bevinden. Ook kan je je volgende uitrusting aanpassen voordat je opnieuw spawnt. Warthogs, Mantises en zelfs Phaetons zijn op te roepen, als je REQ level hoog genoeg is.

Je hebt dus de REQ packs nodig om over deze wapens en voertuigen te beschikken, maar om ze in het spel ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken moet je wel je best doen: je moet genoeg EP hebben om het wapen of voertuig van jouw keuze op te roepen.