Foto: NBC Universal Media

Je kent het woord "Grimm" misschien van andere dingen, zoals de gebroeders Grimm. Het grappige is dat de wezens uit de bovennatuurlijke politieserie zijn geïnspireerd op de sprookjes van de gebroeders Grimm. De officiële naam voor deze wezens is Wesen (Duits voor wezen). Er zijn een hoop verschillende Wesen in de wereld.

Je zou denken dat zo'n monster geen vijanden heeft, maar dat is wel zo. Naast de strijd tussen de Wesen zelf, heb je het bestaan van een Grimm. Een Grimm beschermt de balans tussen de mensheid en mythologische wezens. Een Grimm zal een Wesen doden als het moet.

De Wesen zijn daarom vaak bang voor een Grimm en laat onze hoofdpersonage, Nick Burkhardt, nou net een Grimm zijn. Het enige probleem is dat hij het nog niet weet. Nick komt er langzamerhand achter wat hij eigenlijk is en hoe hij moet omgaan met de Wesen.

Wanneer je de serie op Netflix kijkt kom je terecht in Portland. Hier volgen we het verhaal van Nick Burkhardt, gespeeld door David Giuntoli (A Million Little Things). Nick is een politieagent en dit kan hij gemakkelijk combineren met zijn leven als Grimm. Zo heeft hij de mogelijkheid om op bepaalde plaatsen te komen waar je normaal gesproken niet toe bevoegd bent. Nick probeert naast zijn baan als politieagent om de wereld te beschermen tegen slechte Wesen. De meeste Wesen willen namelijk geen problemen, maar andere Wesen vinden dat ze beter zijn dan de mensen. Zo doden sommige Wesen met gemak.

Met behulp van Nicks Wesen vrienden en politieagent Hank Griffin, gespeeld door Russell Hornsby (Creed II), probeert Nick de wereld te beschermen tegen nieuwe gevaren. Wat is hier dan zo leuk aan?