De games worden getoond op 19 januari van 19:00 tot 22:00 aan de Schiedamse Vest 154 in 42workspace! Het evenement wordt door de studenten georganiseerd en entree is gratis.

Gratis games spelen in Rotterdam

Tijdens het evenement worden vijf verschillende games van studenten Hogeschool Rotterdam getoond. De games die worden getoond zijn Fruity Smoothie, Aurora Trial, The Dummy Experiment, Goblin Gearshop en Beavers Be Damned. Het gaat hier om een grote diversiteit aan games. Waar je in de éne game fruitkinderen in de blender gooit om een smoothie te maken, speel je de andere game weer met twee bevers die samen hout proberen te stelen.

Enkele games zijn momenteel al publiekelijk speelbaar als beta, maar zullen in full release gaan na het evenement. Tijdens de open beta hebben enkele games al laten zien redelijk wat publiek aan te weten trekken. De beta van Fruity Smoothie is 21 december gereleased en meer dan 16.600 mensen bezitten al de game. Aurora Trial kent meer dan 10.000 eigenaars.

Deze games zijn gemaakt met uitdaging om binnen 13 weken een volledig werkende game in elkaar te zetten. De studenten begonnen de minor zonder echte ervaring te hebben in het creëren van videogames. Voordat ze deze games maakten werkten de studenten aan diverse 2D Android games die werden uitgebracht in de Google Play Store.