Gran Turismo Sport komt ergens eind dit jaar uit. De game zal de eerste van de Gran Turismo serie zijn die op de PS4 uitkomt. Veel fans hebben er al lang naar uit gekeken. De PlayStation VR gebruikers kunnen zich ook op deze titel werpen, want er zal namelijk een VR modus in de game zitten. Veel races en auto's zijn dus te bewonderen in virtual reality!

3. Het serieuze werk

We hebben op de PlayStation VR de race game Driveclub VR. De game is zeker vermakelijk, zoals te lezen is in onze review, maar in vergelijking met Gran Turismo is het altijd de arcade racer geweest van de twee. Waar het in DriveClub draait om het halen van verschillende doelen tijdens een race, is het in Gran Turismo de bedoeling om je te focussen op de wagen en de baan.

In Driveclub VR zijn er slechts een beperkt aantal dingen die je kunt aanpassen aan je auto. Zo heb je verschillende kleurencombinaties die je kan maken op het grote aantal patronen dat je op je auto kan zetten. In Gran Turismo Sport kan je vrijwel alles van je auto aanpassen. Zo kan je het type banden kiezen, maar ook hoe deze staan met betrekking tot de weg. Gran Turismo pakt het dus een stuk serieuzer aan dan Driveclub VR.