Gran Turismo is al jarenlang dé race game van PlayStation, vergelijkbaar met Forza voor de Xbox One. Alleen waar Forza periodiek met een nieuwe game komt, moesten de PlayStation fans het doen met nieuwere spelers op de markt zoals Project Cars en DriveClub.

Maar helemaal hetzelfde is natuurlijk niet en nu is het bijna zover: de release van Gran Turismo Sport komt steeds dichterbij en gelukkige mensen kunnen dit weekend aan de slag met de gesloten bèta. Wij zetten vijf toffe Gran Turismo Sport features voor je op een rij.

5. Wat we weten over het wagenpark

Het belangrijkste aan een racegame is natuurlijk de auto. Niet alleen hoe deze auto aanvoelt, of hoe je deze naar wens kan aanpassen, maar ook de keuze en diversiteit van de auto’s. Gran Turismo heeft nooit problemen gekend op dit vlak en dat zal ook in Gran Turismo Sport niet anders zijn. Vooralsnog is namelijk bekend dat er 137 auto’s beschikbaar zijn, verdeeld in vier verschillende prestatiegerichte classes: zo zul je niet met een Mazda tegen een Ferrari racen.

Nog niet alles is echter bekendgemaakt door Sony en Polyphony, dus er kunnen nog veranderingen plaatsvinden en auto’s toegevoegd worden. Uit de trailers en screenshots kunnen we in ieder geval al een hoop prachtige bolides halen. Niet alleen straatauto's, maar ook echte race-auto’s en door Gran Turismo zelf ontwikkelde modellen. Genoeg om naar uit te kijken, dus.