Eerst lichten we nog even kort toe wat Google Stadia nou precies is. Het is een streaming platform waarmee je zonder enige moeite games kunt spelen op je PC, televisie of zelfs smartphone. Hiervoor heb je geen peperdure hardware nodig, want de games worden gestreamd via het internet. Dit zijn de Google Stadia games die dan ook graag zouden willen streamen via het platform.

10. Kingdom Hearts III

Wat zou het een genot zijn om met Sora, Donald en Goofy door wonderschone Disney-werelden te vliegen en dat overal waar we maar zijn. Tijdens een treinreis even sneeuwballen gooien in de wereld van Frozen of lekker dansen in het Koninkrijk van Corona; met Google Stadia moet het allemaal kunnen. Het grootste voordeel is dat de structuur van Kingdom Hearts III zich goed leent voor een korte speelsessie aangezien de game is opgedeeld in werelden. Hierdoor kun je tussendoor hier en daar met Stadia gemakkelijk even spelen.

Door de presentatie van Google is het overigens niet heel moeilijk om je in te beelden dat Square Enix de game naar Stadia zou brengen. Square liet namelijk al zien hoe Shadow of the Tomb Raider op het platform werkte en lijkt daarom één van de uitgevers te zijn die wel met Google wil samenwerken. Om een grote titel als Kingdom Hearts III vervolgens uit te brengen als één van de Google Stadia games, zou dan ook zeker laten zien dat Google zich serieus wil mengen in gaming.