Het wordt steeds aannemelijker dat er een vijfde God of War aankomt. God of War Ontwikkelaar Santa Monica Studio heeft gaf via een nieuwe vacture al gehint dat er mogelijk aan God of War 5 wordt gewerkt. Terugkijkend op de vorige game verwachten we hier meer over te zien.

Familiebanden verscheurd

Een interessant nieuwe thema voor de verhaallijn zou zijn wat de familiebanden tussen Kratos en zijn zoon te brengen hebben. Eerder was Kratos al één van de 'beste vaders in games ooit' omdat hij in eerdere delen zijn vrouw en dochter op gruwelijke wijze vermoordde. Sterker nog: in de laatste game wordt al uitgebreid aangehaald hoe hij zijn eigen vader heeft vermoord. Het is aannemelijk dat verscheurde familiebanden een belangrijke rol in de serie blijven spelen.

De problemen zouden kunnen starten bij Kratos' zoon Atreus. Het einde van de game laat zien dat de zoon van de oorlogsgod nog een speciale naam heeft (Loki) waardoor je aannames kunt maken dat er zowel goed als kwaad in hem zal schuilen. Het kan nog wel eens slecht uitpakken voor Kratos als dat kwade naar bovenkomt in Atreus. Eerder wilde hij in God of War ook al bijna zijn vader blind aanvallen omdat hij zichzelf niet onder controle kon houden.

In de Noorse Mythologie is Loki de god van chaos en leugens. Hij is een onruststoker. Na de dood van Balder en zijn zoon zou er in de oorspronkelijke mythologie een groot feestmaal zijn geweest waarbij Loki alle andere goden beledigde en daarom opgesloten werd. Klinkt als een leuke rol die Atreus op het lijf geschreven staat.