Foto: The Pokémon Company

De trailers van augustus en september

Zoals we gewend zijn van Game Freak laten ze de nieuwe Pokémon langzaam maar zeker binnendruppelen. Met een trailer in augustus en in september een Nintendo Direct en nog een trailer zijn we weer wat gen 8 Pokemon rijker. Er zijn een paar nieuwe monsters, maar de terugkeer van regionale varianten van bestaande Pokémon is ook bevestigd.

Galarian Weezing

De Galar-variant die van Weezing een gen 8 Pokemon maakt ziet er bijna nog giftiger uit dan het origineel, dus het is enigszins verrassend dat hij naast Poison ook het Fairy-type heeft. Het blijkt dat de wolk die uit de hoed-achtige schoorstenen komt volledig gezuiverde lucht is. Deze variant op Weezing kan een nieuwe ability hebben die alle andere abilities neutraliseert.

Pokemon Gen 8 - Serebii

Galarian Zigzagoon en Linoone

De Galar-vormen van Zigzagoon en Linoone houden van vechten, al denken mensen dat vooral Zigzagoon het als spelen bedoelt. Er wordt gedacht dat de Galar-variant van deze Pokémon, die Dark/Normal is, eigenlijk ouder is dan de Hoenn variant die we allemaal kennen. Verrassend genoeg kan deze vorm van de familie verder evolueren dan de Hoenn-variant, namelijk in...

Obstagoon

Omdat Galarian Linoone het zwaarder hebben dan andere Linoone hebben ze geleerd om nog een keer te evolueren. Ook Obstagoon is een echte vechtersbaas, al valt hij zelden aan. Een gevecht uitlokken is zijn specialiteit.

Morpeko

De Pikachu-lookalike van deze generatie is Morpeko, een Electric/Dark Pokémon die constant elektrische energie aanmaakt en daardoor altijd honger heeft. Als die honger te groot wordt, wordt Morpeko 'hangry'. Dan verandert het type van zijn aanval Aura Wheel van Electric in Dark.

Pokemon Gen 8 - Serebii

Polteageist

Toen duidelijk werd dat de Galar-regio gebaseerd is op het Verenigd Koninkrijk hadden we aan moeten zien komen dat één van de gen 8 Pokemon een thee-Pokémon zou zijn. Polteageist is een Ghost-type theepot. Als hij zijn trainer vertrouwt mag die trainer zelfs van zijn thee drinken. Daar zoeken we maar niet teveel achter.

Cramorant

Net als Morpeko houdt deze Flying/Water Pokémon van eten. Als hij Surf of Dive gebruikt zal hij terugkeren met een vangst. Die spuugt hij als tegenaanval uit naar zijn tegenstander als hij vervolgens geraakt wordt door een aanval. Het komt bij ons enigszins heimlich-achtig over, maar we zullen maar aannemen dat Cramorant het expres doet.

Sirfetch'd

De Zigzagoon-familie is niet de enige die er een nieuw lid bij krijgt: in de achtste generatie kan Farfetch'd eindelijk evolueren. Sirfetch'd is een Fighting-type Pokémon die altijd een eerlijk gevecht wil. Zijn prei is flink gegroeid en de steel gebruikt Sirfetch'd als zwaard, terwijl de donkerste delen van de bladeren zijn afgesneden om een schild te maken. Als de prei verwelkt stopt Sirfetch'd voorgoed met vechen. Sirfetch'd is een version exclusive voor Pokémon Sword.

Dit zijn de Gen 8 Pokemon tot nu toe

Zoals je ziet zijn er al aardig wat Gen 8 Pokemon bekend. Welke is jouw favoriet? Heb je een zwak voor Wooloo of ga je liever voor de stevige Duraludon? Laat in de reacties weten of jij in gedachten je team al aan het samenstellen bent!

Pokémon SwordPokémon Sword en Pokémon Shield Pokémon Shield liggen vanaf 15 november 2019 in de winkel, exclusief voor Nintendo Switch.