De Pokémon Direct en E3 2019

Deze lichting Pokémon werd onthuld in de Pokémon Direct en een kleine week later stilletjes aangevuld tijdens E3 2019. Dit is de grootste lichting gen 8 Pokemon tot nu toe.

Gossifleur

Gossifleur is en Grass-type pokemon in de vorm van een bloem. De pollen van Gossifleur hebben een genezend effect en werden in Galar vroeger gebruikt om kwaaltjes te genezen. Gossifleur verplaatst zichzelf door te rijden op de wind.

Eldegoss

Gossifleur’s evolutie Eldegoss blijft gewoon Grass-type. De enorme bal katoen die op Gossifleur’s hoofd ontstaat beschermt het monster tegen aanvallen. De zaadjes die Eldegoss verspreidt zijn zeer voedzaam en maken de grond van Galar vruchtbaar.

Wooloo

Dit lieve schaapje is Normal-type en houdt niet zo van vechten. Als Wooloo wil ontsnappen rolt hij gewoon stilletjes weg. Net als bij echte schapen groeit de wol gedurende Wooloo’s hele leven door en gebruiken mensen deze voor kleding en tapijten.

Wooloo

Corviknight

Corviknight is een angstaanjagende Flying/Steel-type raaf. Deze Pokémon is zelfs zo angstaanjagend dat veel Pokémon al voor hem vluchten als hij ze alleen maars aankijkt. Daar staat tegenover dat Corviknight zeer intelligent is en dienst doet als vliegende taxi.

Drednaw

Drednaw is een schildpad-achtige Pokémon met het type Water/Rock. Zijn tanden zijn zo sterk en scherp dat hij door rotsen en metaal heen kan bijten. Dat maakt Drednaw zeer gevaarlijk, en veel trainers laten hem kort na het vangen weer los omdat ze hem niet aankunnen.

Zacian

Zacian is één van de legendarische monsters van de achtste generatie Pokemon. Er is nog bijna niks over hem bekend, zelfs geen type. Zacian is te zien op de doos van Pokémon Sword.

Zamazenta

Over Zamazenta is ook heel weinig bekend. Deze Pokémon is de tegenhanger van Zacian. Hij is te zien op de doos van Pokémon Shield.

Zacian en Zamazenta

Yamper

Yamper ken je misschien uit de Gigantamax trailer, maar we weten al sinds E3 van zijn bestaan. Hij is een Electric-type pup waar de elektriciteit letterlijk vanaf vliegt als hij rondrent. Yamper heeft een nieuwe ability: als hij nog geen item vast heeft haalt hij de eerste Pokéball die je gooit en zijn doelwit niet weet te vangen voor je terug.

Impidimp

Net als Yamper was Impidimp voor het eerst tijdens E3 2019 te zien. In tegenstelling tot Yamper heeft deze Pokémon geen verdere onthullling gehad. Het enige wat we van Impidimp weten is dat hij Dark/Fairy-type is. Deze Gen 8 Pokemon is de eerste met deze type-combinatie.