1. Bottle Caps

Met Metro op plaats drie in deze lijst met gekke betaalmiddelen in games, is het met de nummer één wederom een titel waarbij de wereld kapot is. In de Fallout games hebben dollars, ponden en euro’s namelijk plaatsgemaakt voor flessendoppen.

Wie op vrijdagavond een biertje opent zal de dop achteloos wegmikken in de prullenbak. Diezelfde dop wordt door de speler in Fallout jaren later teruggevonden in een prullenbak. In plaats van een waardeloos dopje, is de flessensluiting dan goud geld waard waarmee alles gekocht kan worden.

We zeggen niet dat je flessendoppen vanaf nu maar in een schoenendoos moet bewaren ‘voor het geval dat’, maar een heel gek idee is het niet. Bethesda kon er namelijk ook om lachen dat een fan probeerde zijn exemplaar van Fallout 4 aan te schaffen met zijn verzameling flessendoppen. Je weet maar nooit wanneer ze van pas gaan komen!

Gekke betaalmiddelen in games - Laat het ons weten!

Tot zover de lijst met de meest gekke betaalmiddelen in games. Wij zijn wel benieuwd om te horen wat de gekste munteenheid is die jullie ooit in een spel zijn tegengekomen. Laat het ons weten in de comments!