3. Cardridges

Om de discussie over magazines en clips niet aan te wakkeren, houden we het in dit geval gewoon op kogels. De betaalmethode zit in de bekende Metro spellen! Geen gewone kogels natuurlijk, maar ongebruikte, glimmende patronen zijn namelijk de (ongeslagen) munt.

In een wereld waar alles naar z’n grootje is geschoten en mensen in de metrotunnels leven, is er aan veel producten schaarste. Ruilhandel is een manier om in leven te blijven, maar het afstruinen van gebouwen naar ongebruikte, vooroorlogse munitie is een beter alternatief.

In de Metro boeken ruilt hoofdpersoon Artyom zelfgekweekte thee voor nuttige voorwerpen, maar in de games is het afstruinen geblazen. Hoe meer kogels je vindt, hoe makkelijker het wordt om betere wapens en uitrusting te kopen in het volgende station.

Uiteraard kan je ook de afweging maken om de glimmende patronen in een magazijn te proppen en te gebruiken om vijanden te doorzeven. Deze kogels zijn een stuk sterker dan de hergebruikte meuk, maar je schiet letterlijk je geld weg….