Gears 5 brengt een heleboel vernieuwing met zich mee. Er is vernieuwing te vinden in de wapens en er is natuurlijk een heel nieuw hoofdstuk in het verhaal te vinden. Daar beperken de nieuwe elementen zich niet toe, want ook het aanbod in modi van de game is flink veranderd. Locust tot pulp knallen doe je nog steeds geheel in stijl, maar dit keer kun je in verschillende bekende modi aan de slag en zijn er nieuwe features te ontdekken.

6. Bootcamp

De eerste feature die Gears 5 je voorschotelt zijn Bootcamp. Helemaal onbekend is deze niet, maar het is vooral een wijziging op een bestaand recept. Bootcamp is namelijk een ‘modus’ die vooral fungeert als oefening. Voor de doorgewinterde Locustjagers onder ons is dit een opfrisronde, maar voor nieuwkomers van de game een element dat even gespeeld moet worden voordat de online arena van de game betreden zou mogen worden.

Bootcamp neemt jou als speler namelijk mee door alle gameplay aspecten die Gears 5 maken tot wat het is. Het coversysteem komt voorbij, je leert hoe het werkt als je teamgenoten neergaan en je leert hoe je je tegenstander moet executeren. Dus strik je veters, veeg dat zweet van je hoofd, pak je Lancer en die Bootcamp in, soldaat!