5. Actievol paradepaardje van de Xbox One

Het is geen groot geheim dat de Xbox One een gebrek aan exclusieve titels had en misschien nog heeft. Waar de PlayStation 4 floreert met titels als God of War, Horizon: Zero Dawn, Marvel’s Spider-Man, Uncharted 4: A Thief’s End en het nog te verschijnen Death Stranding, is lading aan Xbox One exclusieve games redelijk karig. Halo en Forza zijn steevast franchises die gebonden zijn aan Microsofts paradepaardje en ook Gears of War behoort standaard tot dat lijstje.

Al sinds de eerste Gears of War is de actievolle third-person shooter synoniem verbonden aan de succesvolle Xbox 360. Diens opvolgers trokken, sinds de release van Gears of War in 2006, meerdere gamers naar de destijds witte console van het bedrijf uit Redmond. Ontwikkelaar Epic Games staat niet meer aan het roer, maar de Canadese maker The Coalition gaat nu over de Gears-serie.

De reeks staat al sinds de eerste titel in het teken van actievol geweld, bloederige gevechten en epische schermutselingen. Met Gears of War 4 heeft The Coalition laten zien dat zij het stokje van Epic Games prima heeft overgenomen, maar met Gears 5 belooft zij een nieuwe dimensie te geven aan de franchise. Verwacht dan ook grootste veldslagen met de Swarm, waardoor jij je kettingzaag goed moet onderhouden met het levenselixer van je vijanden!