Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen

Uiteindelijk is het ook interessant om weer eens één van de Mario & Sonic op de Olympische Spelen te spelen. Voornamelijk die Wii-game waarbij deze figuren naar de winterspelen gaan is erg memorabel. Deze game werd dan ook met 8.0 beoordeeld in de review. In deze Mario & Sonic-games voer je verschillende Olympische sporten uit.

Zo hoef je niet enkel te tennissen, basketbal te spelen of te voetballen, maar kun je een heleboel variërende sporten beoefenen. Bijna elke denkbare belangrijke Olympische sport was ooit speelbaar. Schermen, boog schieten, schaatsen, roeien en vele afstanden sprint zijn slechts voorbeelden hiervan. Door al die games heen is er veel te veel voorbijgekomen om nu op te noemen.

De games zijn verder voornamelijk interessant omdat ze niet enkel draaien om het behalen van zoveel mogelijk sportprestaties. Na jaren van rivaliteit zien we eindelijk de iconische figuren Mario en Sonic samen in één spel. Dit was een onverwachte stap die niet alleen een toffe sporten, maar ook toffe personages van beide game series combineerde.