Wat is Wolfenstein Cyberpilot?

Gedurende de afgelopen E3 kondigde Bethseda een hele rits aan nieuwe titels aan, waaronder de Wolfenstein spin-off Cyberpilot. Deze game speelt zich 20 jaar af na de gebeurtenissen van Wolfenstein: The New Colossus. Jij bestuurt de Hacker, een nog naamloos lid van het Franse Verzet dat met haar digitale skills in de computersystemen van de Nazi’s weet te komen. Ze gebruikt haar hackvaardigheden om de besturing over te nemen over de dodelijke machines van de Nazi’s.

Meer informatie over het verhaal is niet beschikbaar en wij konden verder ook weinig nieuwe informatie ophalen uit de demo die wij tijdens gamescom konden spelen. Tijdens de missie die wij speelden konden we in de cockpit zitten van een Panzerhund, de vijanden die spelers van de nieuwe Wolfenstein games vast wel herkennen. Het zijn grote stalen honden die in Wolfenstein: The New Order en The New Colossus meer dan genoeg problemen voor BJ Blaszkowitz veroorzaken.

Met de linker trackpad op de controllers van de HTC Vive bestuurden we de beweging van de Panzerhund, terwijl we met de bewegingen van de rechter controller het beest draaide en stuurde. Dit voelde voor het grootste gedeelte goed en niet misselijkmakend; het gevoel van misselijkheid dat je soms krijgt wanneer bewegingen op beeld niet helemaal overkomen met die van je lichaam, ervoeren wij bij deze demo gelukkig niet.