Voorafgaand aan de gamescom 2019 zullen er drie persconferenties plaatsvinden: Inside Xbox, Google Stadia Connect en de Gamescom Opening Night Live. Kijkers kunnen ze allemaal volgen op maandagavond, waar om 18:00 Nederlandse tijd Microsoft van start zal gaan met haar show, met Google en Opening Night Live telkens een uur later.

Inside Xbox

De beurt is dus eerst aan Microsoft met Inside Xbox, een evenement dat het Amerikaanse bedrijf vaker organiseert, maar waar voor gamescom een speciale editie georganiseerd is. Van deze persconferentie is al een aantal zaken bekendgemaakt, maar dat betekent uiteraard niet dat er geen ruimte zal zijn voor verrassingen.

Tijdens Inside Xbox zal Microsoft in ieder geval voor het eerste de Horde-modus van Gears 5 laten zien. Daarnaast zullen er ook nieuwe beelden of trailers worden vertoond van de multiplayer van Ghost Recon Breakpoint, Destiny 2-uitbreiding Shadowkeep, Empire of Sin, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Battletoads, Blair Witch én de nieuwe Age of Empires.

Het grote nieuws dat Microsoft nog niet uit de doeken heeft gedaan is natuurlijk de opvolger van de Xbox One. Maar wij verwachten niet dat die onthuld wordt tijdens gamescom. Wat wel mogelijk is zijn toevoegingen aan de Xbox Games Pass of nieuwe aankondigingen van Microsoft haar eigen studios, bijvoorbeeld Obsidian Entertainment. De RPG-ontwikkelaar komt dit jaar nog met The Outer Worlds, maar die werd nog niet in samenwerking met de Amerikaanse grootmacht ontwikkeld.