The Witch’s House - Sonja van der Meer

The Witch's House is een 2D horror game met een heel tof verhaal, een super plottwist waarin je als Viola speelt. Vergezeld door een zwarte kat moet Viola haar weg vinden door een gevaarlijk, magisch huis. Het zijn de perfecte ingrediënten voor een goede horror game en het is dan ook één van de engere games om te spelen van deze lijst.

The Witch’s House zit dan ook vol met jumpscares en dat zijn precies de schrikmomenten die waarvan je je rot schrikt. Het plot is vreemd en verwarrend van begin tot eind met een gigantische plottwist waarvan je even moet bijkomen. Het is een game die je moet spelen als je van horror houdt en is ideaal om te spelen nadat je klaar bent met de beste games van 2018!

The Witch’s House is speelbaar op pc en Mac.

Vanquish - Calvin Foe

Vanquish is een gestoorde actiegame waarbij het woord 'overdreven' centraal staat. Je bestuurt een man in een experimenteel robotpak die een ruimtekolonie moet bevrijden van een leger robots die het overgenomen hebben. Hoewel je de game kan spelen als een standaard third-person shooter is dat niet de bedoeling.

Het robotpak laat je supersnel rennen, over de grond sliden en andere buitengewone moves doen. Mocht je nou toch te veel schade nemen dan wordt alles slow-motion en kan je op spectaculaire wijze vijanden uitschakelen. Om maar niet te beginnen over de gigantische eindbazen. Al met al is het een verborgen pareltje dat perfect is om te spelen en als het op oude games spelen aankomt is het zeker één game die je moet spelen.

Vanquish is speelbaar op Xbox 360 (Backwards Compatible op Xbox One), PlayStation 3 en pc.