Rad Rodgers - Theo Weber

Rad Rodgers is een game die je in de huid van een klein gamend knaapje laat kruipen. Hij wordt op een nacht wakker in een vreemde wereld waarin Dusty, zijn verstofte 16 bit-gameconsole, tot leven is gekomen. Al snel blijkt dat zijn console grofgebekt is én over handige krachten beschikt. Dusty kan in een wapen veranderen waarmee Rad de talloze vijanden af kan knallen en in pixels kan veranderen. Ook kan Dusty The Pixelverse in om missende pixels terug de wereld in te helpen.

Al schietend, platformend en puzzelend moet het duo nu door allerlei werelden navigeren, waarbij slechte humor, vuilbekkerij en doldwaze actie de boventoon voeren. De game zit vol easter eggs die een grijns op je gezicht tovert wanneer je speelt. Bovendien is de game lekker moeilijk, zowel op het gebied van de vijanden die zich aandienen om tot pixels geschoten te worden als in de puzzels die de werelden je voorschotelen.

Rad Rodgers is beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Ryse: Son of Rome - Lucas Wubben

Je hebt hele complexe games en je kunt games spelen waarbij het verstand op nul gaat en je gewoon gaat rammen. Ryse: Son of Rome is zo'n game waarbij je alles even laat gaan en je al je agressie er even heerlijk uit kunt zwaaien. De reviews van deze game waren niet al te best, maar wat is dit spel genieten! Het combat systeem is bruut, de wereld oogt prachtig en de missies zijn zo leuk dat je de game zonder pardon een tweede keer wil spelen!

Ryse: Son of Rome is speelbaar op Xbox One en pc.