Laten we eerst even duidelijk maken wat remakes zijn voordat we beginnen met deze lijst met games die een remake verdienen. Onder een remake van de games verstaan we dat de games volledig opnieuw gemaakt worden en dus niet dat ze alleen een beetje opgepoetst worden. Als dit betekent dat er een nieuwe engine aan te pas komt, is dat helemaal prima. Resident Evil 2 Remake bewees dat dit namelijk voor een topgame kan zorgen!

10. GTA: San Andreas

Laten we deze lijst met games die een remake moeten krijgen gelijk goed beginnen met GTA: San Andreas. Of je de game nu gespeeld hebt toen je nog veel te jong was of als volwassene, het is een game die in 2004 voor veel plezier wist te zorgen. Dit kwam niet per se door het verhaal over CJ die terugkeert naar Los Santos, maar door het vermaak dat je in de wereld kunt vinden.

Los Santos is je speeltuin en jij bent het ongeleide projectiel dat de boel op stelten zet tot onvreugde van de NPC’s. Of je dit nou deed door de game extreem veel te spelen of via de tientallen cheatcodes, maakt geen verschil. Het plezier was er en door de game opnieuw te maken met de prachtige RAGE-engine zou de game vandaag de dag opnieuw een fenomeen worden. Het betekent alleen wel dat we nog langer moeten wachten op GTA VI, wat niemand natuurlijk wil en daarom staat de game op nummer 10 in deze lijst met games die een remake moeten krijgen.