Keuzes in games is niet iets wat de laatste jaren pas werd ingevoerd door verschillende ontwikkelaars. Toch merk je wel dat de afgelopen tijd steeds meer developers kijken hoe ze spelers interactief kunnen betrekken bij het verhaal. Dit heeft voor onder andere Telltale Games vele successen opgeleverd. Zo vertaalde het Amerikaanse bedrijf afgelopen tijd maar liefst zeven franchises naar game-vorm.

80 Days

Deze game is gebaseerd op het boek De reis om de wereld in tachtig dagen van schrijver Jules Verne. In 80 Days is geen enkele reis hetzelfde, zo ga je samen met personage Passepartout de aardbol verkennen uit het jaar 1872.

In deze interactieve fictie game regel je bijna alles om je reis succesvol te voltooien, waaronder het boeken van hotels, het verzamelen van diverse spullen voor in je koffer en het spreken van de lokale bevolking. IOS, Android, Windows en Mac-gebruikers kunnen met 80 Days verschillende keuzes maken, omtrent de reis. Zo bepalen spelers zelf welke steden ze bezoeken.

80 Days is uitgebracht door het bedrijf Inkle in het jaar 2014. Vele prijzen mocht 80 Days ontvangen, zoals onder andere de prestigieuze Game of the Year-award van Time Magazine.

80 Days is verkrijgbaar voor iOS, Android, PC en Mac OS-apparaten.