In deze lijst hebben we geen mobiele games opgenomen, omdat bijna ieder spel op de telefoon is te spelen met één hand. Leg het toestel op tafel neer en je swipet zo naar een overwinning of high score!

5. Telltale games

Of je nu van plan bent om aan de slag te gaan met Telltale's kijk op The Walking Dead of op die van Batman, deze games zijn met één hand prima te spelen. Vooral op de PC, dan heb je namelijk bijna alleen maar de muis nodig. Je zult jezelf af en toe wel op een moeilijk stukje betrappen, maar je komt er hoe dan ook doorheen!

Zo zul je merken dat doodgaan soms de enige optie is die je hebt. Bij sommige quick-time events heb je namelijk je hand op een bepaalde positie nodig of moet je een bepaalde beweging supersnel maken. Als dit zo onverwachtsvoorkomt, dan zul je dus de eerste keer falen. Maar de tweede keer gaat het geheid goed!

Verder is het in deze games vooral lopen, praten en belangrijke keuzes maken die effect hebben op de verloop van het verhaal. Alsof je in je eigen film speelt. Kijk alleen wel uit, want wie weet pik je wel een traantje mee en dan is één hand niet genoeg!