New York, één van de meest iconische steden in heel de wereld, is ook de stad waar Spider-Man woont. In de aankomende Spider-Man game kun je ook weer door New York heen slingeren, maar om die game te spelen moeten we nog even wachten. Daarom spelen we ondertussen games die zich afspelen in New York, of plaatsen geïnspireerd op The Big Apple. Zijn we alvast gewend aan deze geweldige stad.

10. Pokémon Black, White, Black 2, White 2

We beginnen met een game die New York heeft veranderd in een compleet land. Nou ja, eigenlijk vier games, maar voor de makkelijkheid gooien wij ze allemaal op een hoop. De Unova regio van Pokémon Black, White, Black 2 en White 2 is gebaseerd op New York, iets dat je niet meteen zet maar wanneer je Castelia City binnenwandelt, kun je de gelijkenis meteen zien.

Voor iedereen die wil weten waar elke plaats in Unova op gebaseerd is, verwijzen we je graag naar Bulbapedia, die hier een complete lijst voor heeft gemaakt. Het eerder genoemde Castelia City is bijvoorbeeld gebaseerd op een gedeelte van Manhattan. Voor iedereen die de games heeft gespeeld, maar niet zeker weet of alles wel echt New York is, kunnen we zeggen dat Game Freak voor sommige plaatsen gebruik heeft gemaakt van creatieve vrijheid.