De 5 beste games die zich in Nederland afspelen

1. Battlefield 5

Op nummer één in deze top vijf games in Nederland staat Battlefield 5. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er in Rotterdam veel gevochten en daarom besloot EA een map te maken in Rotterdam. De map bestaat uit kleine straatjes, pleintjes, haventjes en het meest voornaamste: een treinstation. Het treinstation is het middelpunt van de map en is een punt dat je moet veroveren.

In 1940 hadden de Duitsers Rotterdam onder hun beschikking en die verwachtten weinig weerstand van het Nederlandse leger. Niets was minder waar, het Nederlandse leger vocht terug en het Rotterdam werd een slagveld. Rijd met tanks door de straten van Rotterdam en vernachel je tegenstander.

Naast Rotterdam is ook Nijmegen toegevoegd aan Battlefield 5. Namelijk in de proloog van de bekende War Stories uit Battlefield 5 zie je kort Nijmegen voorbij komen, waar je vermoedelijk de Waalbrug van de stad ziet. De Duitsers zaten namelijk overal in Nederland, in Nijmegen probeerden wij Nederlanders de vijanden buiten te houden door viaducten en bruggen te laten ontploffen. Nijmegen had zwaar geleden onder de Tweede Wereldoorlog, er vielen ruim 2200 doden en 13.000 huizen raakten ernstig beschadigd. Battlefield 5 is voor Xbox One, PlayStation 4 en PC beschikbaar.

De 5 beste games die zich in Nederland afspelen

Dit waren de 5 beste games die zich in Nederland afspelen, veel van deze games zijn al heel oud. Misschien leuk om die games nog eens een kans te geven. Welke van deze games vind jij het leukst? Laat het ons weten in de comments.