Er is niets mis met vooruitkijken naar de toekomst, zelfs als het huidige jaar nog niet eens voorbij is. In deze special zetten wij een aantal geweldige games in 2019 voor jullie op een rij, waarvan we zeker weten dat ze in dat jaar uit gaan komen. Daarom zie je ook alleen maar games met een vaste releasedatum voorbijkomen. Als jouw favoriete 2019 titel er niet bij staat, dan weet je meteen hoe dat komt.

Sekiro: Shadows Die Twice

Ontwikkelaar FromSoftware kennen we allemaal van Bloodborne en Dark Souls, maar in 2019 zal de Japanse ontwikkelaar wat anders op onze beeldschermen toveren. Sekiro: Shadows die Twice neemt ons mee naar het oude Japan van de zestiende eeuw. Je bestuurt de ‘One-armed Wolf’, een misvormde krijger die een gevangen heer moet zien te redden uit de handen van een rivaliserende clan. Hoewel de gameplay stijl wordt vergeleken met Dark Souls is dit niet zo vergelijkbaar met Bloodborne.

Je hebt in de game geen RPG-elementen of de mogelijkheid om een eigen personage te maken. In plaats daarvan is de combat vooral gericht op zwaardduels en tegenstanders met één slag doden. Voor de sneaky spelers is er ook de optie om met stealth te spelen en je krijgt een hele rits oude Japanse gadgets tot je beschikking. Als FromSoftware met Sekiro een game van even hoge kwaliteit als de Souls-serie weet te bereiken, dan is het zeker één van de beste games in 2019.

Sekiro: Shadows Die Twice komt op 22 maart 2019 naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.