Duke Nukem Forever

  Uitgebracht voor Xbox 360, PlayStation 3 & PC

  Genres: Shooter & first-person shooter

  Gemaakt door 3D Realms & Gearbox Software en uitgegeven door 2K Games & Gearbox Software

  6.5

  Duke Nukem Forever Artikelen

  Top 5 uitgestelde games

  We kennen allemaal wel een verhaal van een game waarbij de ontwikkelaar zeeën van tijd nodig heeft voor het ontwikkelen van een game. Fans zitten soms smachtend op een game te wachten, maar krijgen keer op keer uitstel of geen informatie. Welke games kennen we die hetzelfde probleem hadden?

  De 25 meest teleurstellende PlayStation 3 games

  Na de top 25 van de beste PlayStation 3 games, is hier nu de lijst met de 25 meest teleurstellende PlayStation 3 games. Wellicht een iets moeilijkere opgave, maar desondanks toch te doen. Hieronder mijn 25-delige special van geflopte, mislukte en ronduit paupergames die de PS3 ons de afgelopen jaren gebracht heeft. Overigens: zoals de titel van dit artikel al aangeeft, gaat deze special over PS3-games die in mijn ogen tegenvielen. Dit betekent dus niet dat alle 25 genoemde games per definitie slechte games zijn.

  Vijf reboots die we liever niet hadden gehad

  Met DMC: Devil May Cry is de reboot weer immens populair in gamesland. In de literatuur betekent de term ‘het verwerpen van de continuïteit om weer van voor af aan te beginnen’. Eigenlijk gaat dat ook op voor reboots in games. De nieuwe Devil May Cry is namelijk op een zichzelf staand verhaal, met weliswaar dezelfde protagonist, maar wel in een totaal ander universum. We zien het tegenwoordig steeds meer: Syndicate, XCOM en later dit kwartaal Tomb Raider. Maar reboots pakken niet altijd goed uit. Een top vijf waar we anno 2013 nog de rillingen van krijgen.

  Duke Nukem Forever Review

  In de jaren negentig was een van de voornaamste videogame helden Duke Nukem, een personage dat allerlei bekende acteurs uit het voorgaande decennium persifleerde en tegelijkertijd vereerde. Nu, in veranderde tijden, is datzelfde karakter terug. Is Duke Nukem nog steeds relevant?

  Duke Nukem Forever Preview

  In 1998 zaten we al te wachten op de terugkeer van Duke Nukem in Duke Nukem Forever. Meer dan tien jaar later kwam 3D Realms, welke de game in ontwikkeling had, zat met vreselijk nieuws: Duke Nukem was dood...

  Duke Nukem Forever Nieuws

  Duke Nukem film in de maak bij Platinum Dunes

  Er is een Duke Nukem film in de maak bij Platinum Dunes. Dit is het productiebedrijf van Michael Bay. Wanneer de film moet uitkomen is nog onbekend.

  2K Humble Bundle brengt vele games met hoge kortingen

  Er is op dit moment een 2K Humble Bundle te koop via de website van Humble Bundle. Met Humble Bundle kun je games kopen tegen een prijs die je zelf bepaalt. Wanneer er boven een bepaald bedrag betaald wordt, krijgt de koper een aantal extra games.

  Duke Nukem rechtzaak voorbij - partijen hebben geschikt

  De langdurige Duke Nukem rechtzaak is voorbij. De verschillende partijen die vochten om de rechten hebben een schikking bereikt; Gearbox heeft vanaf nu alle rechten wat betreft Duke Nukem en is de rechtmatige eigenaar van de franchise.

  3D Realms: 'Duke Nukem is nog steeds van ons'

  Ontwikkelaar 3D Realms heeft aan Duke Nukem Forever-ontwikkelaar Gearbox Software laten weten dat zij nog steeds over de licentie van Duke Nukem beschikt. Het betreft een reactie op de door Gearbox aangespannen rechtszaak omtrent de trademark-overtreding door 3D Realms.

  3D Realms trekt aanklacht tegen Gearbox in

  Afgelopen juni klaagde 3D Realms, de oospronkelijke ontwikkelaar achter de Duke Nukem games, ontwikkelaar Gearbox aan. Dit vanwege gemiste royalties over de Duke Nukem Forever game. De aanklacht is nu ingetrokken, omdat het allemaal op een misverstand zou berusten.

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.