Dota 2 Nieuws

  Team OG is opnieuw wereldkampioen Dota 2 en wint grootste e-sports prijzenpot ooit

  Het Europese e-sports team OG werd vorig jaar wereldkampioen tijdens het befaamde The International-toernooi. Dit jaar herhaalt het team het trucje door opnieuw wereldkampioen Dota 2 te worden. Het vijfkoppige team wint daarmee een flinke geldprijs van 15 miljoen dollar.

  Steam Summer Sale 2018 van start gegaan

  De Steam Summer Sale 2018 is van start gegaan. Dat betekent dat PC-gamers moeten opletten, want dit is het ideale moment om je collectie uit te breiden. Wees er snel bij, want de sale duurt niet de hele zomer.

  Steam Marketplace gesloten na verzoek Nederlandse kansspelcommissie

  De Nederlandse kansspelcommissie onderzoekt momenteel of meerdere games de kansspelwetgeving aan hun laars lappen. Dit blijkt het geval te zijn bij enkele games van Valve. Het bedrijf heeft nu maatregelen genomen en bij twee games de Steam Marketplace gesloten voor Nederlanders.

  Dota 2 Battle Royale op komst na grote succes van games als Fortnite

  Bij Battle Royale gaat bij veel spelers de associatie uit naar Fortnite. Niet gek, want dit is op het moment een bijzonder populaire Battle Royale game. Zodoende dat ook het jaren oude Dota 2 ook meelift door met haar eigen Dota 2 Battle Royale te komen.

  Dota Plus brengt meer opties naar de game

  Defense of the Ancients, ofwel Dota 2, is een strategiegame die door vele mensen op handen wordt gedragen. De fanatiekelingen in het spel kunnen nu nog meer uit de game halen door Dota plus aan te schaffen. Dit is een abonnement met allerlei extra's.

  Bestverkochte Steam games 2017 bekendgemaakt

  Valve heeft uit de doeken gedaan wat de bestverkochte Steam games 2017 zijn. Een overzicht staat op de website van het platform. Het gaat in totaal om honderd spellen, waarvan veel ook voor 2017 zijn uitgekomen.

  Dota 2 gameplay wordt makkelijker gemaakt door Valve

  De Dota 2 gameplay wordt makkelijker gemaakt voor nieuwe gamers die het spel willen spelen. Dit is mogelijk gemaakt door een nieuwe update die vandaag is uitgebracht door ontwikkelaar Valve. Dota 2 kwam op 9 juli van 2013 uit voor de PC.

  Dota 2 International Battlepass en nieuwe modus bekendgemaakt

  Er is een nieuwe Dota 2 International Battlepass uitgekomen. De Battlepass voegt een aantal nieuwe features toe aan de game en daarnaast is er een nieuwe update voor de game.

  Dota 2 update probeert cheaters aan te pakken

  De Dota 2 update die gisteren uitkwam moet cheaters aanpakken. Door de update moeten spelers die een bepaald level bereiken, een uniek telefoonnummer registreren. Op die manier hoopt ontwikkelaar Valve het valsspelen in de game tegen te gaan.

  Dota 2 update brengt nieuwe Hero en verandert HUD

  Valve lanceert vandaag de 7.00 update voor Dota 2. De Dota 2 update brengt onder meer een nieuwe Hero genaamd Monkey King en een hoop veranderingen aan de gameplay, HUD en pregame. De update is nu te spelen in de Test Client.

  Dota 2 The International 2016 van start met record aan prijzengeld

  Dota 2 The International 2016 is gisteravond van start gegaan. Het jaarlijkse afsluitende toernooi wordt gekenmerkt door een prijzenpot die grotendeels uit crowdfunding wordt gefinancierd. Vorig jaar stopte de teller op ruim 18 miljoen dollar, momenteel is het al over de 20 miljoen.

  Dota 2 International 6 prijzenpot bereikt nu al een recordhoogte

  Dota 2 had afgelopen jaar het record voor grootste prijzenpot voor een eSports evenement al in handen met ruim 18.4 miljoen dollar, maar gaat haar eigen record dit jaar verbreken. Sterker nog, die is al verbroken want de Dota 2 International 6 prijzenpot staat, met nog twee weken te gaan, al op 18.5 miljoen.

  Exclusieve ESL tickets kopen met korting bij Seaters

  ESL BeNeLux is een samenwerking aangegaan met Seaters. Dit betekent een select aanbod van exclusieve ESL tickets tegen gereduceerde prijs voor de komende evenementen die ESL BeNeLux organiseert. Grote fans van de verschillende ESL gametoernooien kunnen zich gratis aanmelden voor de dienst. Beginnend met het tweedaagse evenement op 7 en 8 juli in de ArenA.

  Dota 2 games binnenkort live in Virtual Reality te zien

  Als het aan Valve ligt, kijken we binnenkort onze Dota 2 games live via Virtual Reality. De maker van Dota 2 is namelijk bezig met het ontwikkelen van een VR spectator modus, om dé twee dingen van dit moment samen te brengen: livestreaming en VR.

  The International prijzengeld opgelopen tot 15 miljoen dollar

  De complete hoeveelheid prijzengeld voor The International, het internationale eSportstoernooi waarop Defense of the Ancients (DotA) 2 gespeeld wordt, heeft de 15 miljoen dollar gepasseerd. Daarmee bedraagt het The International prijzengeld ruim 13,5 miljoen euro.

  Dota 2 Reborn brengt nieuwe engine, interface en mods

  De populaire MOBA-game Dota 2 krijgt een enorme update. Deze is Dota 2 Reborn gedoopt. De engine en user interface worden totaal op de schop genomen met de update.

  Recordbedrag aan eSports prijzengeld opgehaald

  Spelers van het spel Defense of the Ancients (DotA) 2 hebben samen met Valve maar liefst 11,4 miljoen dollar aan eSports prijzengeld ingezameld voor The International. Dat is een internationaal kampioenschap waarin professionele teams het in de bekende MOBA tegen elkaar opnemen.

  Dota 2 mod maakt van MOBA in een third-person schietspel

  Mocht je Dota 2 links hebben laten liggen vanwege de isometrische camerastand, dan zal een opvallende Dota 2 mod daar misschien verandering in kunnen brengen.

  Dota 2 eSports toernooi kaarten vanaf vandaag te koop

  De vijfde editie van het competitieve Dota 2 evenement reikt de grootste geldprijs uit in de eSports-scene: ruim 10 miljoen dollar (9,2 miljoen euro). Dota 2 eSports toernooi kaarten voor het evenement Aegis of Champions gaan vandaag in de verkoop.

  Minecraft is populairder dan Dota 2

  De spelerstatistieken van Minecraft zijn hoger dan van welke game dan ook op Steam, hoger dan de meest gespeelde game op Steam: Dota 2. Dit is Mojang te weten gekomen doordat het bedrijf nu inzicht heeft in de Steam spelerstatistieken.

  Gabe Newell nu character Shopkeeper in DOTA 2

  De directeur en mede-oprichter van Valve, Gabe Newell, is nu vereeuwigd als het personage Shopkeeper in DOTA 2. Een anonieme modder heeft de skin voor het 'shopkeeper' character gemaakt.

  Dota 2-toernooi The International trekt 20 miljoen kijkers

  The International Dota 2 Championships, een toernooi voor de MOBA Dota 2, heeft meer dan 20 miljoen unieke online bezoekers getrokken. Dat laat ontwikkelaar Valve weten.

  Meer dan derde Steam games niet gespeeld

  We weten allemaal dat Steam een aantal keer per jaar gooit met kortingen die je zelfs doen verleiden om de meest nutteloze spellen te kopen. Nu blijkt dat 36% van de gekochte spellen nooit is gespeeld.

   © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.