Foto: HBO

Sonja van der Meer

Persoonlijk ben ik diep teleurgesteld in het einde van Game of Thrones. Het feit dat niemand het einde kon raden, was blijkbaar omdat niemand had gedacht dat het zo saai kon eindigen. De grootste reden dat ik fan ben geworden van Game of Thrones is vanwege de onvoorspelbaarheid en de heftige gebeurtenissen. Het is dan ook een grote teleurstelling dat de serie wordt afgesloten met zo'n zoetsappig einde waarin de good guys winnen.

De makers hadden beter kunnen wachten tot George R.R. Martin klaar was met schrijven, of hem in ieder geval het einde laten schrijven. Jammer dat ik als groot fan dit keer niet het lege wat-ga-ik-nu-doen-met-mijn-leven-gevoel zal hebben, in plaats daarvan heb ik namelijk een nou-was-dit-het-gevoel.

Game of Thrones finale screenshot

Lucas Wubben

Als criticaster van het eerste uur wat betreft seizoen 8 van Game of Thrones, vind ik het prima. Met super lage verwachtingen ben ik de aflevering gaan kijken, dus het is me uiteindelijk meegevallen.

Een mooie serie die in de laatste seizoenen al afzwakte, maar ondanks alles rete sterk bleef. Het is gekomen tot een einde. Jammer, maar de scènes waarbij ik met open mond stond te kijken en kippenvel op m'n armen kreeg, zal ik nooit vergeten.