Koen

Ik heb veel verschillende favoriete momenten uit videogames die veel indruk hebben achter gelaten. Mijn eerste uur met The Legend of Zelda: Breath of the Wild bijvoorbeeld is er zo één, maar daar heb ik recent nog een heel stuk overgeschreven. Een recenter favoriet moment is zonder twijfel toen ik eindelijk de World Tree bereikte in Xenoblade Chronicles 2.

De enorme groene boom naar het beloofde land bleek namelijk een gigantische mechanische constructie te zijn die nog het meest weg had van een ruimteschip. Als doorgewinterde Xeno-series fan zou je denken dat deze onthulling mij niet meer zou moeten verbazen, maar ik was behoorlijk weggeblazen. Wat volgde was een epische klim van de boom vol met conflict en verraad, om tot slot beloond te worden met één van de beste onthullingen die het spel te bieden heeft.

Lucas

Ademloos zat ik voor de buis toen slechterik Vaas uit Far Cry 3 zijn speech over 'insanity' hield. Het leek wel alsof de geur van zijn lang niet gepoetste tanden zo door mijn neusgaten rechtstreeks in mijn hersenen belandde. Een magisch moment die iedere gamer wel eens ervaren moet hebben. Naar mijn mening is Vaas dan ook één van de 'beste' slechterikken aller tijden. Oh ja nog iets, did I ever tell you the definition of insanity?