Eén van de grote nieuwe Forza Horizon 4 details is de toevoeging van vier seizoenen in de game. Het is op zich niet zo heel bijzonder dat je in een racegame rondscheurt in de lente of in de winter. Wat Forza Horizon 4 uniek maakt is dat deze jaargetijden wisselen terwijl je de game aan het spelen bent. In de gameplay demo waar wij mee aan de slag konden veranderden de jaargetijden dynamisch.

Wat zijn precies de verschillen? Dat gaan we je in deze special haarfijn uitleggen. Als eerste op de planning: herfst!

Herfst

Met onze bips geplant in een dikke sportauto beginnen we de demo van Forza Horizon 4 in de herfst. Terwijl we door het platteland van Groot-Brittannië scheuren zien we dat de bomen die de zijkanten van de weg versieren oranje zijn en flink hun bladeren verliezen. Zelfs al rijden we in een racemonster dat er niet heel stevig uitziet, knallen we door stenen muurtjes alsof het papier is. Het eerste teken dat Forza Horizon 4 geen simulator is, maar je meer het arcade gevoel geeft en zich vooral focust op de fun.

Het herfstgevoel zien we niet alleen terug in de graphics, ook de gameplay wordt beïnvloed. Omdat bladeren verspreid liggen over het wegdek moeten we oppassen dat we niet al te veel plotselinge stuurbewegingen maken, want alles wordt er net wat gladder door. Verder brengt de herfst niet veel andere uitdagingen met zich mee. Het is op naar het volgende jaargetijde!