Foto: Housemarque

Stormdivers wordt gemaakt door Housemarque, een Finse studio die games als Resogun, Alienation en Nex Machina maakte. Nadat de studio een open brief publiceerde waarin ze dit soort Arcade games voor dood verklaarde, slaat ze met Stormdivers een nieuwe weg in.

Een weg waar menig Fortnite fan heel blij van kan worden, want na het interview dat we met een aantal medewerkers binnen de studio hielden, bleek er veel te zijn om blij van te worden. We spraken met Mikael Haveri, hoofd zelfpublicatie Housemarque, Sami Hakala, producent van Housemarque en Henri Markus, game designer bij Housemarque ​​​​​over de nieuwe game Stormdivers.

Stormdivers uitgelegd

Stormdivers is de nieuwe game van de Finse studio en heeft de potentie om Battle Royale naar een nieuw niveau te tillen. Het concept is in Stormdivers nog steeds hetzelfde, maar als het op de gameplay aankomt, wil Housemarque innoveren. “Battle Royale draait nu voornamelijk nog om het campen, maar wij willen onze arcade kennis combineren met de open wereld gameplay”, aldus Sami Hakala, producent van Housemarque.

Dit wil de studio op een aantal verschillende manieren doen die voor de Fortnite fan wel interessant kunnen zijn. De snelheid, het verrassen en de actie kroont de winnaar, niet de persoon die in zich in de badkamer verstopt”, volgens Hakala. “De gameplay is hier dan ook op afgericht. Wie agressief speelt en veel zoekt naar nieuwe items, zal het goed doen.”