Over Fist of the North Star

Voor we je de Fist of the North Star Lost Paradise details vertellen, moeten we eerst Fist of the North Star aan jullie introduceren. De serie staat in Japan bekend als Hokotu No Ken en is één van de meest klassieke anime- en mangaseries daar. Fist of the North Star volgt het hoofdpersonage Kenshiro in een postapocalyptische wereld duidelijk geïnspireerd door Mad Max. Kenshiro is specialist in een vechtstijl genaamd Hokuto Shinken, waar de vechter specifieke vitale punten op het lichaam raakt en zo tegenstanders op spectaculaire wijze doodt.

In Fist of the North Star slaat Kenshiro zijn vijanden niet alleen in elkaar, ze exploderen vaak in een bloederige pulp. De overblijfselen van de wereld worden bedreigd door allerlei gewetenloze bandieten en gangs die het gemunt hebben op onschuldige overlevenden. Kenshiro is degene die hen beschermt tegen de schurken en daarbij geen genade heeft.

De bekende zin “Omae Wa Mou Shindeiru” (“Je bent al dood” in het Japans) is op het internet misschien wel bekender dan de serie zelf. De game volgt de gewone verhaallijn van Fist of the North Star. Nadat Kenshiro is verslagen door Shin wordt zijn verloofde Yuria door Shin ontvoerd. Nadat Kenshiro hoort dat Yuria mogelijk in de City of Eden bevindt start hij een zoektocht door de woestenij om haar te vinden.