Foto: James Dittiger/Netflix

Death Note - the movie (2017)

Je ziet wel aan de titel dat deze film nog redelijk recent is uitgekomen. Maar waarom heeft deze film dan per se een remake nodig? Puur omdat de meeste mensen vonden dat de film bagger was. De film leek volgens het publiek in bijna geen enkel opzicht op de anime waar hij op is gebaseerd.

In de film vindt Light Turner een mysterieus notitieboek waarmee hij mensen kan vermoorden zodra hij hun namen erin schrijft. Dit besluit hij te doen bij criminelen en dit gaat niet ongemerkt. Hij trekt de aandacht van een detective genaamd L. Verder lijkt ook een meisje genaamd Mia in de film hem steeds interessanter te vinden en gaat ze uiteindelijk zelf ook zitten klooien met de Death Note.

In de anime heet het hoofdpersonage ten eerste Light Yagami. Dat is al punt een waar de film en de anime verschillen. Verder lijkt het in de film alsof Light uiteindelijk alles doet voor Mia, terwijl Light in de anime een psychopaat is.

Verder zou ook de casting anders moeten worden gedaan. De cast van de film was niet slecht, het is niet alsof Natt Wolff bijvoorbeeld niet kan acteren, maar voor deze film klopte het gewoon niet. Er zaten geen Aziaten in de film terwijl de film gebaseerd is op een Japanse manga. Van alle films die remakes moeten krijgen zou dus Death Note echt als een van de eerste eentje moeten krijgen. Omdat de details die niet klopten in de film storend zijn.

In een remake kunnen de makers ervoor zorgen dat de film meer zou lijken op de anime.