Ontwikkelaar Ghost Town Games verraste twee jaar geleden gamers met het fanatieke en kleurrijke Overcooked, waarbij jij alleen, of samen met een vriend, een keuken moest runnen. Aan jou de taak om de mise-en-place strak te regelen en dan met het koken te beginnen. Tegelijkertijd moet je ook de afwas doen en de borden wegbrengen. Een heet keukentje dus!

Alleen of samen

De opzet van Overcooked is daarom reuzesimpel, maar het goed kunnen uitvoeren van die werkzaamheden bijzonder lastig. Aan jou de taak om ingrediënten te snijden, rijst te koken, borden op te maken en de gerechten wegbrengen. De vieze borden moet je ook nog zelf afwassen, want een afwashulp kost té veel geld in Overcooked 2.

Als je Overcooked 2 opstart, kan je met zijn tweeën op de bank de game spelen of in je uppie. Met zijn tweeën zorgt voor meer hectiek en misschien een goede samenwerking, aangezien je dan allebei één chef bestuurt. In je eentje zal je moeten wisselen tussen de twee chefs op de werkvloer. En onze Stefan zei dat dit misschien wel lastiger is dan samenwerken in de Overcooked review.

Bij onze Overcooked 2 hands-on begon de samenwerking wat moeizaam, maar naarmate de game vorderde ging het steeds beter. Eén chef deed het snijden van de groenten en de vis, terwijl de andere chef zich bezighield met de opmaak van de borden en het koken van de rijst. En geloof ons: toen wij dachten dat wij het onder de vingers hadden, werd Overcooked 2 moeilijker. Veel moeilijker.