Een weekje geleden waren wij benieuwd wat jullie nou van de laatste Zelda, Breath of the Wild vonden. De game wordt door vele recensenten, en fans, de hemel in geprezen, en jullie verschillen daar in principe niet zoveel van. Jullie steken dan ook alleen maar loftrompetten over Breath of the Wild, maar puntjes van kritiek zijn er ook zeker. Zoals van koei:

koei - Level 3

Ik vind het een goede game, maar het voelt en speelt niet als een Zelda-game. Ik had liever een Zelda oude-stijl gezien en dit als geheel nieuwe game met andere karakters erin. Ik vind het wapensysteem vervelend, mis de grote tempels (ik hoop dat die later alsnog komen, ben net van het plateau af. Het lijkt nu alsof ze voor kwantiteit i.p.v kwaliteit hebben gekozen) en vind het steeds weer koken nu al saai worden. Plus dat zo'n grote onoverzichtelijke wereld van mij ook niet had gehoeven, al lossen ze dat door de mogelijkheid van het warpen nog wel redelijk op. Ik vind het een 8,5.

Maar goed, als niet-Zelda-game zou het spel ook nooit de tienen hebben gekregen die het nu op veel plaatsen heeft gekregen, tenzij ze van tevoren dezelfde hype hadden kunnen creëren.

Het is een punt wat de XGN Doe Mee uit diens omgeving wel vaker heeft gehoord: een onoverzichtelijke wereld, waarin je al snel de weg kwijt bent. Voor sommigen is dit juist dé magie van The Legend of Zelda, terwijl anderen eerder een voorkeur geven aan het lineaire principe. Het advies van de Doe Mee is: ga eerst het plateau maar eens af en probeer eens rustig rond te dwalen.

De hype rond Zelda zorgt voor een lichte overdosis op het gebied van Link, dus de XGN Doe Mee richt zich op iets anders. Afgelopen week kondigde Capcom een nieuwe collectie aan: de Disney Afternoon collectie! Hierin zitten oude NES-games met enkele favoriete cartoons van vroeger: Darkwing Duck, Ducktales en Chip'n Dale Rescue Rangers. Het logische vervolg op die aankondiging is de vraag:

Wat is jouw favoriete cartoongame?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel cartoongames uitgebracht; de XGN Doe Mee denkt hierbij vooral aan Bugs Bunny: Lost in Time, waar vele uurtjes in zitten. Er zijn natuurlijk tal van cartoongames, maar wat is nou jouw favoriete cartoongame? Laat het ons weten in de reacties hieronder en vertel er ook even bij WAAROM jij dat vindt. Zien we julie volgende week weer bij een nieuwe XGN Doe Mee. Een fijn gameweekend gewenst!