Het verschil tussen de eerste games en de aankomende games is de setting waar de game zich afspeelt. De sfeer in de nieuwe game wordt een beetje post-apocalyptisch nadat een atoombom zo’n beetje de complete wereld heeft vernietigd. Dit heeft gezorgd voor een aantal radioactieve gassen op de aardbol, maar na zeventien jaar (wanneer Far Cry New Dawn zich afspeelt) begint er weer leven te bloeien. Wij hopen de volgende features te zien in de veranderende wereld van Far Cry New Dawn.

Een bekend gebied met een ander terrein

Ondertussen is het door Ubisoft al bekendgemaakt dat je je in Far Cry New Dawn in een bekend gebied bevindt, namelijk Hope County. Het terrein zal waarschijnlijk wel wat aangetast zijn, aangezien atoombommen meestal wel redelijk wat schade aanrichten. Wij hopen dat ondanks dat het gebied al bekend is bij ons, het nieuwe terrein nog nieuwe features en interessante bezienswaardigheden in Far Cry New Dawn biedt.

Gelukkig zijn er naast Hope County ook nog nieuwe gebieden te verkennen, dus we kunnen alsnog een beetje verdwaald raken. Dit zullen wel bekende plekken uit de wereld zijn, maar deze zijn nog niet eerder vertoont in de Far Cry wereld. Wij hopen dat dit een interessant effect zal hebben op de aankomende game, waardoor we nog intenser kunnen genieten van een radioactieve Far Cry game.