Foto: Warner Bros.

Dit artikel bevat spoilers voor Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald en de Harry Potter films!

The Mirror of Erised (Harry Potter and the Sorcerer’s Stone)

In Fantastic Beasts 2 is een van de easter-eggs de bijzondere spiegel die mensen hun grootste verlangens laat zien. Nadat Dumbledore wordt geconfronteerd door hoge heren van The Ministry of Magic, betreed hij een kamer waar hij een doek van de speciale spiegel verwijderd. Op dit moment ziet Dumbledore zichzelf met Grindelwald.

“De gelukkigste man op aarde zou in deze spiegel kunnen kijken en zou alleen zichzelf zien, precies zoals hij is." -Albus Dumbledore.

We zien The Mirror of Erised voor het eerst in Harry Potter and the Sorcerer’s Stone. Harry raakt geobsedeerd met de spiegel, omdat hij zijn ouders daarin kan zien, tot Dumbledore hem verteld dat de spiegel wordt verplaatst en hij er niet naar mag zoeken. Wanneer Harry aan Dumbledore vraagt wat hij ziet, zegt hij “een paar wollen sokken”.

Op dit moment zou je denken dat het komt omdat Dumbledore al genoeg heeft gehad en nu blij wordt van de kleine dingen in het leven. Uiteindelijk komt Harry achter de verdrietige waarheid, Dumbledore loog over wat hij zag. Wat hij op een latere leeftijd in de Fantastic Beasts 2 film daadwerkelijk zag, was zijn familie die nog bij elkaar en gelukkig zou zijn.