Een goede uitrusting is het halve werk

Die blauwe jumpsuit van Fallout 76 mag dan wel fashionable zijn, maar heel praktisch is het niet. Om je van een betere uitrusting te voorzien (waarbij je niet direct doorzeeft wordt), doe je er goed aan om de volgende alinea's goed door te nemen. Honderden stimpacks meenemen is namelijk niet echt een optie.

Om al vrij snel betere uitrustingen te scoren moet je een paar zaken in de gaten houden. Ten eerste kom je het snelst in contact met betere kledingstukken als je quests voltooid. Er bestaat een grote kans dat dit legendarische uitrustingen zijn die extra bonussen met zich meebrengen als 15% extra schade tegen Scorched of het verhogen van de maximale draagcapaciteit. Handig voor als je meer mee wilt nemen en de druk op je universele opslag wilt verminderen.

Ten tweede zorgt het jagen op 'bazen' voor het scoren van unieke loot, vaak ook in de vorm van wapens of bepantserde kledij. Deze oppervijanden mogen dan wel wat meer schade toebrengen, maar de beloning is zo goed als gegarandeerd iets dat bruikbaar is. Je herkent deze monsters aan één of meerdere sterretjes achter hun naam.

Ten derde kan je ook je eigen uitrusting bouwen en/of van modificaties voorzien. Zo kan een simpele shotgun omgezet worden naar een dodelijk hulpmiddel dat nog zo'n tien levels bruikbaar is door alleen maar een langere loop en een beter magazijn erop te zetten. Om nieuwe modificaties vrij te spelen, moet je eerst een hoop van dezelfde soort wapens uit elkaar halen bij een werkbank en bijbehorende perks inzetten om überhaupt een bepaald opzetstuk aan te sluiten. Probeer dus altijd zoveel mogelijk wapens mee te slepen van gevallen vijanden, want deze komen altijd van pas als je het uit elkaar sloopt.

Tijdens het opzoek gaan naar steeds betere uitrustingen komt er op een gegeven moment een punt dat je het best alleen nog maar in power armor kan lopen als je daar genoeg fusion cores voor hebt. Deze zwaar bepantserde pakken geven niet alleen extreem hoge weerstand tegen van alles en nog wat, maar laten valschade volledig als sneeuw voor de zon verdwijnen. Vooral het X-01 power armor waarvan je de blauwdrukken in de Enclave bunker kan vinden, zorgt ervoor dat je vanaf level 40 onoverwinnelijk wordt. Na het bemachtigen van deze metalen schoonheid kan de endgame pas echt beginnen.

Fallout 76 is beschikbaar voor Xbox One, PS4 en PC.