Winnen aan kracht

Het mooie maar angstaanjagende Appalachia kent zes geheel verschillende zones die volgepropt zitten met zowel nieuwe als bekende vijanden. Oude rotten als Super Mutants en Ghouls zal je vast nog wel herkennen, maar niet eerder in de franchise getoonde belagers als Scorched en Scorchbeasts zijn ook niet bepaald een pretje. Aangezien elk van deze unieke gebieden min of meer een aanbevolen speler level hanteert, moet je vaak nog wat bij trainen om een kans te maken. Deze Fallout 76 tips maken je wat meer wegwijs in het versterken van je attributen en het behalen van de voorwaarden om bepaalde wapens te dragen.

Als je fris uit Vault 76 komt gekropen, sta je zonder twijfel onder aan de voedselketen. Zelfs de Molerats gniffelen als je voorbij komt lopen. Opzoek naar een beter wapen kom je tot de verschrikking dat veel dodelijke gereedschappen nog niet eens kan gebruiken voordat je een specifiek level hebt bereikt. Zuur, dus tijd voor het verzamelen van wat ervaringspunten om aan het einde van de rit met een tof X-01 Power Armor te eindigen!

Waar traditionele role-playing games en vooral MMORPG's als een behoorlijke grind kunnen voelen, zijn er met Fallout 76 wel wat trucjes uit te halen om binnen een uur of 30 á 40 de level 50 bereikt te hebben. Als je iemand kent die een veel hoger level is en zijn adrenaline haalt uit het bezoeken van het gevaarlijke Cranberry Bog, kan je letterlijk in levels omhoog schieten door met hem mee te reizen. Waar monster uit het begingebied soms minder dan 10 xp geven, vind je hier al snel vijanden die over de 200 xp gaan. De te verkrijgen ervaringspunten hangen dus samen met het level van je vijand, waar je in mee deelt als je tenminste één treffer of het doel hebt.

Over het algemeen geldt in Fallout 76 de vuistregel dat quests niet bijzonder veel ervaringspunten opleveren. Gemiddeld ligt een beloning rond de 300 xp, wat omgerekend neerkomt op het neer krijgen van ongeveer drie vijanden. Focus daarom niet te lang op fetch quests waarbij je de halve map moet bezoeken om voorwerpen op te halen, maar probeer in plaats daarvan opdrachten of kampementen op te zoeken met een groot aantal vijanden. Grote hordes vind je onder andere bij het verdedigen van workshops, het golfclub gebouw bij The Greenbrier en publieke events als guided meditation bij de locatie genaamd Palace of the Winding Path.

Naast het om zeep helpen van boosdoeners zijn er nog meer manier om sneller te levelen. Zo kan je je wagen aan het opeten van een canned meat stew waardoor je voor een uur lang 5% extra ervaringspunten krijgt. Bovendien kan het lang genoeg in een normaal bed liggen zorgen voor een well rested bonus, dat ook nog eens 5% toevoegt. Als je heel goed zoekt kom je misschien wel een iconische bobblehead tegen die meer ervaringspunten uitkeert voor een korte periode!