Vier keer zo groot als de map van Fallout 4 vertaalt zich in ook vier keer zoveel gevaar. Het gebied waar Fallout 76 zich afspeelt, Appalachia, zit tot de nok toe gevuld met van alles dat je probeert te vermoorden of tegen te werken. Vooral als je nog geen eerdere ervaring met de franchise hebt, kan dit de moed in de schoenen doen zinken. Het survival aspect is namelijk flink omhoog geschroefd waardoor zelfs frequent post-apocalyptische toerisme het zwaar kan hebben.

Opzoek naar een woonplaats

Een eerste van de Fallout 76 tips die wij je mee kunnen geven, is het feit dat je veel voorzichtiger met bottlecaps moet omgaan dan dat je gewend bent. Het is vrij lastig om een grote hoeveelheid van deze schaarse valuta op te sparen, terwijl de prijzen voor levensmiddelen ongelofelijk hoog zijn. Hieronder volgen een paar hints om een beter financieel vooruitzicht te hebben, zodat je niet opzoek hoeft te gaan naar een boekhouder. Niet dat er iemand op jouw openstaande vacature zal reageren in de vernietigde woesternij.

Een kleine waarschuwing vooraf: fast travel is enorm duur en een ritje naar de andere kant van de map kan al snel meer dan 60 bottlecaps kosten. Vooral als je quests hebt die je van de ene naar de andere kant opsturen, stroomt je portemonnee sneller leeg dan dat het zich opvult. Wees daarom tactisch en zoek naar middelen om deze continue kosten te verminderen.

Wat je kan doen is een goede centrale locatie opzoeken om jouw huisje neer te planten, want hier kan je gratis naar toe reizen. Ook Vault 76 en het teleporteren naar teamleden kost je niks, dus als je het handig aanpakt kan je zo een gunstig plekje uitzoeken waarmee zelfs de verste uitstapjes niet meer dan 20 caps kosten. Als je solo speelt loont het zich om midden in savage divide te kamperen, maar als je met meerdere teamgenoten bent kunnen er ook meerdere basissen opgezet worden. Dit wil je graag in één keer goed uitkiemen, want ook het opnieuw plaatsen van je mobiele huis (C.A.M.P.) kan in de kosten oplopen.

Naast het meeliften naar andermans optrekjes, kan je meer 'gratis' punten vrij spelen die alleen voor die desbetreffende speelsessie gelden. Fast travel naar door jouw team overgenomen workshops kosten ook helemaal niets. Bij de volgende tip gaan we iets verder in op de voordelen van deze publieke werkplekken, maar het makkelijk doorkruisen van de map is er in ieder geval één van. Als je deze reiskosten nog lager wilt brengen, kan je de charisma perk genaamd Travel Agent gebruiken die de prijs met een derde omlaag haalt!