Fallout heeft een uniek upgradesysteem waarbij de verschillende letters van het woord ‘special’ een eigen betekenis hebben. Strength, Perception, Endurance, Charisma, Intelligence, Agility en Luck. Een upgrade in ieder van deze letters of categorieën maakt je als speler net even sterker op dat gebied. Fallout 76 houdt ditzelfde upgradesysteem aan, maar gebruikt kaarten die je in kunt zetten om jezelf sterker te maken.

Fallout 76 Perk kaarten - Wat zijn het?

De kaarten die je in Fallout 76 kunt vinden verdelen zich zoals gemeld over de categorieën van het woord S.P.E.C.I.A.L. en maken de speler op een unieke manier sterker. In het begin van de game kunnen spelers enkele kaarten kiezen om een vliegende start te maken, maar daarna moeten de kaarten vrijgespeeld worden.

De kaarten in het begin zijn slechts het puntje van de ijsberg, want in Fallout 76 zijn honderden kaarten vrij te spelen. Naarmate je in level stijgt speelt je kaartpakketjes vrij met in ieder pakketje een willekeurig setje kaarten. In het begin gaat dit behoorlijk snel, gezien je op level één tot en met vijf op elk level een zakje kaarten krijgt. Daarna krijg je eens per vijf levels een zakje kaarten.

Deze pakketjes zijn te vergelijken met de Magic the Gathering kaarten die je in de winkel kunt kopen. Je weet nooit wat je krijgt. De ene keer krijg je standaard kaarten die je misschien niet heel veel sterker maken, maar een andere keer zit er ineens een exclusieve en ijzersterke kaart in je pakket die je ineens een stuk krachtiger kan maken.