Extra hulp = extra loot

Aan de andere kant van het Fallout 76 multiplayer spectrum is er de samenwerking met het team of andere willekeurige spelers. Een team vormen met drie anderen is niet alleen veel interessanter, maar zorgt ook voor veel bonussen die je anders niet hebt. Gratis fast travelen, hulp die je er weer bovenop helpt wanneer je neergeschoten bent en extra vuurkracht zijn hier maar een paar voorbeelden van. Vooral deze laatste vorm van ondersteuning ga je hard nodig hebben in de wereld die op het eerste gezicht verloren lijkt.

Fallout 76 zit namelijk vol met zogeheten events die gedurende een bepaalde tijd te activeren zijn. Dit zijn quests waar je vaak een groepje spelers voor nodig hebt omdat de uitdagingen nogal lastig te vervullen zijn. Voorbeelden waar we tijdens de hands-on mee in aanraking zijn geweest bestonden uit het zoeken naar overlevingspakketten, het verdedigen van een bepaalde locatie en het afslachten van een aantal waves aan ghouls. Bij zulke activiteiten kan iedereen op de server meedoen, mits zij voor het voltooien van het evenement aanhaken.

Met de events kunnen een hoop leuke goodies gescoord wordt in de vorm van ervaringspunten, wapens of andere handige voorwerpen. Ook bestaat er de kans dat een volgende opdracht geactiveerd wordt. Kansen als deze mogen niet over het hoofd gezien worden als je op zoek bent naar de sterkste uitrusting. In Fallout 76 is de gouden regel dat des te lastiger de opdracht is, des te groter de beloning is die je kan innen.

Heb je als aanstaande vault verlater nog enige twijfels over hoe de multiplayer in elkaar steekt? Stel dan je vraag in de comments en dan kunnen wij deze misschien al voor je beantwoorden. Wie weet zien we je wel in de digitale Appalachia, maar vergeet niet dat het in de woestenij ieder voor zich is!

Lees nog veel meer in onze Fallout 76 gameplay hands-on. De game omt op 14 november uit voor Xbox One, PS4 en PC. Tevens start op 23 oktober de B.E.T.A. voor Xbox One met een week later de start voor de andere twee platformen.