Het belang van een team

Het is leuk en aardig dat je met zoveel mensen tegelijkertijd de obstakels kunt overwinnen, maar dat moet natuurlijk wel een beetje toegankelijk zijn. Na de hands-on valt er te stellen dat dit zo eenvoudig mogelijk is gehouden zodat spelers niet eeuwig lang menuutjes door hoeven te scrollen. Het uitnodigen van mensen uit je algemene vriendenlijst zal met het gebruikelijke invite systeem gebeuren. Een enkele acceptatie later zit je al in de server van diegene die de uitnodiging heeft verzonden.

Het opbouwen van een team met willekeurige mensen die al op de server aanwezig zijn werkt even zo simpel. Je hoeft alleen maar op de wereldkaart te klikken en op zoek te gaan naar de overlevers die als witte stippen weergeven worden. Als je hier op klikt, krijg je een reeks aan opties zoals het uitnodigen tot een team. Mochten zij dit accepteren, kan het avontuur beginnen!

Ook buiten de wereldkaart functie om kan je elkaar uitnodigen. Ren simpelweg op elkaar af en met een druk op de knop kan je je groepje vormen. Aan het opzetten van je eigen squad, bestaande uit maximaal vier unieke spelers, zitten een hoop voordelen. Zo help je elkaar weer op de been met stimpacks, kan je gezamenlijk quests en events doen en kan je gratis naar elkaar fast travelen.

Dat Fallout 76 geen menselijke NPCs kent, resulteert niet gelijk in een afwezigheid van de ruilhandel. In principe is er met iedere speler te ruilen, mits je bij diegene in de buurt staat. Hiervoor hoef je niet in één enkele party te zitten en kan je zelf de prijs van je te verkopen goederen bepalen, natuurlijk in bottlecaps. Mocht je het niet zo hebben op ruilen met andere spelers, kent het spel nog steeds figuren en locaties waar je nieuwe uitrustingen kan aanschaffen.