Foto: Bethesda Softworks

Vault 76

De aankomende Fallout begint volgens de trailer in Vault 76. Even een korte opfriscursus: het Vault-systeem werd gebouwd door de Vault-Tec Corporation, zogenaamd om de bevolking te beschermen tegen de aankomende kernoorlog. In de praktijk worden er door Vault-Tec in de meeste Vaults inhumane experimenten uitgevoerd. Bijvoorbeeld in Vault 101 uit Fallout 3, waar het de bedoeling was dat deze Vault nooit meer geopend zou worden.

Informatie over Vault 76 is te vinden in The Citadel uit Fallout 3. Vault 76 is een zogenaamde Control Vault. Deze Vaults zijn schuilkelders waar geen experimenten worden uitgevoerd, en die ingesteld zijn om een aantal jaar na sluiting open te gaan. Vault 76 biedt plaats aan 500 inwoners en zou volgens schema 20 jaar na sluiting weer open gaan.

In de trailer is het een cover van het nummer 'Country roads, take me home', van John Denver te horen. Dit lied gaat over de Blue Ridge Mountains in de Amerikaanse staat West-Virginia, waar Fallout 76 waarschijnlijk plaats gaat vinden. Verwacht dus bergachtige gebieden met uitgestrekte bossen.