Lionhead Studios gooit het roer om met de nieuwe game Fable Legends: het draait niet meer slechts om één held, maar je hebt nu als speler de keuze uit meerdere verschillende helden, die allemaal hun eigen speciale krachten, wapens en persoonlijkheden hebben. Deze helden verschillen zeer van elkaar: zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een krijger met een groot hart, een stille sluipschutter of een doorgewinterde veteraan.

Op dit moment zijn er 11 helden bekend, maar de ontwikkelaar heeft bevestigd dat dit aantal in de toekomst flink zal worden uitgebreid, onder andere met behulp van DLC. In deze Fable Legends personages special gaan we diep in op deze verschillende helden, en met behulp van dit artikel weet jij straks precies welke held bij jou past.

We leggen in deze Fable Legends personages special de speelstijl van de helden uit aan de hand van de categorieën Stength, Skill en Will. Strength staat voor het gebruiken van melee wapens, fysieke kracht, HP en hoeveel schade je oploopt. Skill heeft te maken met ranged wapens, snelheid, precisie en bedrog. Will staat voor magie.

Held 1: Inga

fable legends personages

  • Class: Protector
  • Moeilijkheidsgraad: 2/5
  • Strength: 8/10
  • Skill: 2/10
  • Will: 5/10

Inga is een echte tank. Ze beschikt over veel HP, een krachtig zwaard en een enorm schild dat veel schade aan kan richten, en haar kan beschermen tegen vijandelijke aanvallen. Dit magische schild, genaamd Bulwark, heeft een speciale skill genaamd HP support, wat het team hulp biedt wanneer dit nodig is. Zoek je een personage dat zowel sterk is in de aanval als in de verdediging, dan is Inga het karakter voor jou.

Persoonlijkheid:
Inga is een tomboy die je zeker niet moet onderschatten. Al van kinds af aan stond Inga altijd voor haar vrienden klaar, wat resulteerde in veel vechtpartijen met pestkoppen. Haar enorme magische schild Bulwark beschikt over een enchantment dat ervoor zorgt dat het schild altijd zijn vorm behoudt, hoeveel schade het ook te verduren krijgt.

Er gaat zelfs een legende rond dat het schild drakenbestendig is, maar een tekort aan draken zorgt ervoor dat deze legende onbevestigd gaat. Inga’s sterkste punten zijn haar kracht, haar plattelandswijsheid en haar magische schild. Verder is Inga een snelle leerling, en een goede vriend.