Het ultieme doel in de carrière van een Formule 1 coureur is natuurlijk het winnen van het wereldkampioenschap. Helaas is dit niet voor elke coureur weggelegd. Veel rijders blijven steken bij teams uit de middenmoot en verdwijnen daarna volledig van het toneel. Met deze vijf F1 2017 tips overkomt jou dat hopelijk niet!

Begin niet bij de beste teams

Aan het begin van je carrière in F1 2017 krijg je de keuze bij welk team je instapt. Je mag kiezen uit alle tien de teams. Vaak is het aanlokkelijk om gelijk in een Mercedes te stappen en zo vanaf het eerste seizoen de titel proberen binnen te slepen. Toch is dit meestal niet de beste manier om uiteindelijk wereldkampioen te worden.

Bij grote teams wordt er namelijk gelijk veel van je verwacht. Zeker als 'rookie' in de Formule 1 kan het lastig zijn om deze verwachtingen ook daadwerkelijk waar te maken. Als je niet presteert, dan lig je er net zo snel uit. Dat zou erg jammer zijn.

Wanneer je instapt bij een gemiddeld team als bijvoorbeeld Toro Rosso, dan heb je meer tijd om te wennen aan de Formule 1, omdat niet elke fout gelijk wordt afgestraft. Blijk je goed te presteren, dan kun je het seizoen daarop wellicht overstappen naar een topteam. Dan heb je gelijk wat ervaring opgedaan dat je uiteindelijk kan helpen als je in een goede auto terecht komt. Ook Max Verstappen heeft bijvoorbeeld eerst een tijdje gereden bij een minder groot team voordat hij de overstap maakte naar Red Bull en kijk wat er met hem gebeurd is.